17 juni 2018
09:00

Triangelns IK P06 grön

Referat: Syrianska FC P-07 Vit - Triangelns IK P06 grön

Idag spelade vi mot serieledarna Triangelns IK p06. Innan matchen poängterade vi hur viktigt det kommer bli att spela bollen snabbt när vi inte har fart med boll samt rörelsen utan boll för att minimera närkampsspelet då vi vet att Triangeln har väldigt stora och fysiska spelare.

Första halvlek spelar vi bra och för spelet. Vi lyckas göra 1-0 genom Johannes och 2-0 genom Adrian på frisparksretur. Vi ligger bra defensivt och vinner bollen högt. Vi är väldigt aggressiva när vi tappar bollen vilket gör att vi kan vinna tillbaka bollens snabbt och fortsätta föra matchen.

Andra halvlek går vi ner i tempo och faller in i motståndarens spel men långa bollar och stressiga passningar och avslut. Vi börjar förlora närkamper och för inte matchen vilket är vår ambition. Andra halvlek kommer triangeln in i matchen men vi lyckas hålla nollan trots dåligt spel och göra 3-0 på straff genom Lukas.

Inför den tredje halvleken kommer vi överens att spela bollen efter backen, ta färre touch för att få upp bolltempot och ta tillbaka taktpinnen. Vi lyckas göra precis det och alla spelare tar sitt ansvar för att spelet ska flyta på. Johannes gör sitt andra mål genom ett fint långskott och Christian sätter pricken över i:et med ett vackert förarbete tillsammans med Marcus. Matchen slutade 5-0 tillslut.

Vi är framförallt nöjda med att hålla nollan mot ett starkt motstånd samt den första och tredje halvleken då vi visar ett skickligt passningsspel och aggressiv press.
Det vi måste tänka på inför framtiden är att vi tar många stressiga avslut och avslut i dåliga lägen. Detta är något vi ska jobba med då vi kommer till många chanser men vi skulle kunna skapa ännu mer om vi inte valde att stressa våra avslut och istället få upp blicken för att se vad vi har för andra alternativ också.

Vi tackar motståndarna, domaren och publiken.